Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι!


Σε μία σύγχρονη και ουσιαστική δημοκρατία οι πολίτες στις εκλογές κρίνουν με βάση τα προγράμματα διακυβέρνησης που προτείνουν τα κόμματα. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο είναι αδιανόητο να υπάρχει κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να έχει καταθέσει την κυβερνητική του πρόταση ενώπιον των πολιτών.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ζούμε ακριβώς αυτό το παράδοξο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανεκλογή της χωρίς να έχει καταθέσει κανένα απολύτως πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η άνευ ετέρου παραμονή της στην εξουσία. Αντί λοιπόν η χώρα να προχωρά σε μία ποιοτικότερη δημοκρατία και όλα τα κόμματα να δείχνουν το δρόμο της ουσιαστικής πολιτικής διαδικασίας στους πολίτες, η ΝΔ επιμένει σε μία δημοκρατία της εικόνας, του βερμπαλισμού και των ανερμάτιστων και γενικόλογων υποσχέσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως, παρουσιάζει ένα πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, βάσει του οποίου ζητά από τους πολίτες να το κρίνουν και να το ψηφίσουν. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε μία συγκεκριμένη και προοδευτική φιλοσοφία για την διακυβέρνηση, για το ρόλο του κράτους, για την κοινωνία, για την οικονομία, για το περιβάλλον, για όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Η σύγκριση είναι καταλυτική.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και εαν δεν πιστευετε Χατζοπουλο οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι ,μπειτε στην σελιδα www.re-public.gr και στην ενοτητα αριστερα δεξια left-right, για του λογου το αληθες.Πολυ καλο επιπεδο,γνωσεις δωρεαν για ολους

Ανώνυμος είπε...

www.dimarxos.com . να ευχηθω καλα αποτελέσματα σε σένα και στην παράταξη

Ανώνυμος είπε...

www.dimarxos.blogspot.com

non journalist* είπε...

Geia, eimai o panagiotis, kai pira to tharros na epikoinwnisw mazi epeidi enthousiastika para poli otan eida oti kapoios toso neos asxoleitai me tin politiki energa. eimai kai egw apo tin messinia (dustuxws, giati eksaitias autou den borw na se psifisw) kai opws katalabaineis i ekpli3i megalwse otan eida oti exeis katagwgi apo ekei. Pantws tha enimerosw olous mou tous filous stin b athinwn na se stiriksoun. Elpizw meta tis ekloges (bouleutis pia) na exeis perissotero xrono gia na milisoume..

Ανώνυμος είπε...

Η νεολαία Αργ/λης υποστηρίζει τον Αλέξανδρο Χατζόπουλο!

Με τη Νίκη!